به گزارش خبرگزاری«حوزه»، حضرت آیت الله مکارم شیرازی امروز در همایش بیستم کتاب سال حوزه و دومین جشنواره مقالات علمی حوزه در مدرسه عالی دارالشفا گفتند: خداوند به قلم، قسم یاد کرده است؛ قرآن کریم به حدی به این قطعه چوب ارزش قائل شده است که به آن قسم یاد کرده است.
ایشان افزودند: برخی مفسران در تفسیر «و ما یسطرون» بیان کرده اند که قسم به چیزی خورده که قلم ها، آن را می نویسند؛ این مساله نیز بیانگر اهمیت خاص قلم است؛ همیشه سخنان را باید در ظرف زمانی که وارد شده است نگریست؛ معتقدم که این آیه از معجزات پیامبر اکرم(ص) است؛ زیرا در آن زمان نه باسوادی وجود داشت و نه شرایطی بود که در عصر جاهلی کسی به قلم، قسم بخورد.
معظم له اظهار کردند: معراج پیامبر اکرم(ص) به آسمان در آن زمان معجزه بود؛ ولی ممکن است که امروز بتوان با سفینه ها حرکت کرد، ولی معجزه در شرایط خاص خود، خارق العاده است و مافوق قدرت همه انسان هاست و اینکه کسی این همه اهمیت برای قلم قائل شود، خارق العاده است.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی گفتند: روایت «مداد العلماء افضل من دماء الشهداء» نیز حدیث عجیبی است؛ این حدیث، یک حدیث کامل است که در ابتدا به بحث میزان اعمال می پردازد؛ در کفه ای از ترازو خون های شهدای اولین و آخرین و در کفه دیگر مداد علما قرار می گیرد و در نهایت مداد علما از خون شهدا ارجحیت می یابد.
ایشان با اشاره به اینکه جاودانگی خون شهدا به وسیله مداد علماست، اظهار داشتند: اگر آثار و کتبی که در خصوص حادثه کربلاست وجود نداشت، ممکن بود این حادثه فراموش شود؛ ولی این کتب، خون های پاک شهدا و خطبه های حضرات را ماندگار کرد.
این مرجع تقلید بیان کردند: پیامبر فرمودند که علم را پیش از رحلت علما بنویسید زیرا علم علما بدون نگارش از بین می رود؛ کسی که علمی از علوم اسلامی و حدیثی از احادیث اسلامی را بنویسد مادامی که آن علم باقی بماند و آن کتاب باشد، اجر و پاداش الهی برای او درج می شود.
* آمار کتاب سال حوزه پاسخی دندان شکن بر منفی بافان است
معظم له افزودند: آمار همایش کتاب سال حوزه، آمار دندان شکنی برای افرادی است که می گویند، حوزه علمیه در این سالها چه کرده است؟ این 17 هزار کتاب در رشته های مختلف تولید شده است که پاسخ دندان شکنی به منفی بافان است؛ امروز روز جشن کتاب سال حوزه است که بیش از هزار کتاب حوزوی در آن عرضه شده است.
این استاد برجسته حوزه با اشاره به اینکه خوشبختانه این آمار، سال به سال ارتقا یافته است، خاطرنشان ساختند: این آمار نشان دهنده حرکت رو به جلوی حوزه های علمیه است؛ این انقلاب دارای یک متن و حواشی است؛ متن این حرکت، تغییر سیاست کشور ما بود ولی حواشی آن دارای آثار و برکات فراوانی است که از متن هم بیشتر است؛ یکی از برکات این حوزه، برگزاری کتاب سال است.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی گفتند: در زمان مرحوم آیت الله العظمی بروجردی، حوزه علمیه تنها چهار هزار نفر طلبه داشت و در سال نیز چند ده کتاب نوشته می شد؛ ولی امسال در حوزه ما بیش از هزار کتاب نوشته شده است.
ایشان اظهار کردند: طلاب باید مسائلی را برای کتاب نوشتن انتخاب کنند که مورد نیاز فراوان است؛ اسلام دینی جهانی و جاودانی است؛ روزگاری نوشته بودند که آفتاب نیمه شب فنلاند اسلام را به خطر انداخت زیرا اسلام جوابی برای آن ندارد که در آن سالها پاسخ دادیم که این پاسخ قبلا داده شده بود.
این مرجع تقلید بیان کردند: معتقد هستیم قواعد اسلامی به حدی است که با آنها می توان به تمام مسائل مستحدثه پاسخ داد؛ باید تلاش بیشتری در زمینه حل مسائل مستحدثه فقهی و علوم انسانی و سیاسی و اقتصادی انجام شود.
* حوزه های علمیه حافظ انقلاب اسلامی هستند
ایشان افزودند: حوزه ما استعدادهای فراوانی دارد و می تواند کارهای بسیار خوب و ارزنده ای انجام دهد و انقلاب را حفظ کند؛ انقلاب از حوزه برخاسته و حافظ انقلاب نیز حوزه های علمیه هستند؛ برخلاف گمان کسانی که طور دیگری فکر می کنند.
معظم له تصریح کردند: باید سعی شود این آثار در فضاهای مجازی پخش شود؛ هرچه این آثار خواننده و استفاده کننده داشته باشند، قطعا سودمند تر خواهد بود؛ اگر دیگران از فضای مجازی استفاده غلط کنند باید از این فضا، استفاده مناسب داشته باشیم.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی گفتند: پیروان اهل بیت(ع) در نشر مکتوب مسائل اسلامی پیشتاز هستند؛ روزگاری نوشتن حدیث در بلاد اسلامی ممنوع شد؛ در آن زمان، پیروان اهل بیت(ع) کتب مختلفی نوشتند؛ دلیل ممنوعیت نیز کاملا سیاسی بود زیرا بنی امیه نمی خواستند فضایل ائمه بیان شود.
ایشان اظهار کردند: برادران غیر شیعه هستند که عقل را حجت نمی دانند و با صراحت نیز این بحث را بیان نمی دانند ولی اولین باب کتاب کافی، باب حجیت عقل است؛ امام کاظم(ع) 30 بند به بحث عقل می پردازد.
این مرجع تقلید بیان کردند: حوزه علمیه ما در همه جا پاسدار این مکتب بوده و خواهد بود.
انتهای پیام
نظر شما